Dark Mode On / Off

Kerkrade – Gaia Park Kerkrade Zoo

Gaia Zoo Kerkrade

Gaia Park Kerkrade | Op eerste plaats binnen categorie Kleine Dierentuinen.

Stap in een adembenemende wereld van dier en natuur
Een bezoek aan GaiaZOO is een complete wereldreis in één dag! Op de Afrikaanse Savanna vind je ‘s werelds mooiste dieren, zoals de imposante neushoorn en statige giraffen. Ook de razendsnelle cheeta’s en de koning der dieren, de indrukwekkende leeuw, zijn thuis op de Savanna. Een bijzondere ervaring tijdens de wereldreis wacht in Rainforest waar allerlei slingerende en klimmende apen leven. In het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd door de takken!

10 jaar GaiaZOO
In 2015 vierde GaiaZOO haar 10-jarig jubileum en om dat te vieren werden er 10 héél opmerkelijke diersoorten aan de diercollectie toegevoegd. Ontmoet bijvoorbeeld de bizarre reuzenmiereneter, met een tong van ruim 60 centimeter! In het Tapir | Terrarium kun je felgekleurde gifkikkers en kriebelige vogelspinnen bewonderen. Maak ook kennis met de anaconda, de grootste slang ter wereld.

Vernieuwingen
GaiaZOO staat niet stil. Ook de komende jaren zullen er verrassende dieren naar de Zuid-Limburgse ZOO komen. In 2016 wordt de grootste doorloop-volière van GaiaZOO gebouwd. De volière biedt de monniksgier, aasgier en andere prachtige vogels alle ruimte die ze nodig hebben. Vanuit de volière loopt men vervolgens door het nieuwe kamelenverblijf.

Bijzondere diersoorten

In GaiaZOO kun je vele bijzondere en unieke diersoorten bewonderen. Zo maak je kennis met de veelvraat, muskusossen en grootoorvossen – diersoorten die je in geen enkele andere Nederlandse dierentuin tegenkomt. Bovendien ontdek je de leukste dierenweetjes tijdens diverse dierpresentaties; ervaren dierverzorgers vertellen elke dag over de dieren in GaiaZOO en hun soortgenoten in het wild.

Spelen in de DinoDome of de JungleTour
GaiaZOO biedt voor de kids een waar speelparadijs met de reusachtige DinoDome; Europa’s grootste indoor Dino Speelpark. Kinderen kunnen er heerlijk klimmen, glijden en spelen in het enorme nettenwoud, de ballenbak en de hoge takeltoren! In de JungleTour klauteren ze over spannende touwbruggen en hoge klimtorens in de buitenlucht.

GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein.

GaiaZOO
Dentgenbachweg 105
6468 PG Kerkrade
Nederland
045-5676070
info@GaiaZOO.nl
www.GaiaZOO.nl

Alle dagen van het jaar geopend vanaf 10.00 uur

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen