Dark Mode On / Off

Keukenhof, hof vol kruiden

oorsprong van de Keukenhof

De oorsprong van de Keukenhof

In de hof van slot Teylingen werden in de 15e eeuw kruiden gekweekt voor de keuken van de toenmalige bewoonster van slot Teylingen, gravin Jacoba van Beieren.

Al snel kreeg de hof de toepasselijke naam Keukenhof. Dat de hof destijds nog niet de vorm en grootte had van onze huidige Keukenhof mag voor zich spreken.

De huidige Keukenhof is ontworpen door vader en zoon Zocher, landschapsarchitecten uit Haarlem. Dat zij niet de eerste de besten waren bewijst het feit dat de zoon. de tuinen van paleis Soestdijk en het Vondelpark heeft ontworpen.

Meer info: www.keukenhof.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen