Dark Mode On / Off

Kippensoep…… helpt echt!

kippensoep helpt bij griep en verkoudheid

Grootmoeders kippensoep helpt bij griep en verkoudheid

Grieperig en verkouden?
Als je ziek bent helpt kippensoep echt. Onze moeders wisten het al, de ouderwetse soep bevat ontstekingsremmers die verlichting brengen in de geïrriteerde luchtwegen.

Wetenschappers denken dat de geneeskrachtige werking voortkomt uit de combinatie van kip met groenten.Kruip als je griep krijgt lekker onder de wol en vraag partner of familie een flinke voorraad soep te koken, volgens onderstaand recept.

Breng een soepkip in 1,5 liter water aan de kook, voeg 2 pakjes soepgroenten toe en 2 kippenbouillontabletten, 1 laurierblad en een halve theelepel kerriepoeder.

Laat het 2 uur doorkoken (zachtjes). Het laatste halfuur een kleingesneden venkelknol meekoken. De kip uit de pan nemen en het vlees eraf halen, kleingesneden weer in de pan doen. Een eierdooier erdoor en wat peper en zout.

Wel goed heet eten!  Beterschap.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.