Dark Mode On / Off

Kleine banken bieden vaak hogere spaarrente

hogere spaarrente bij kleine bank

Spaarrente | Wij sparen wel graag bij banken, waarbij wij een zeker gevoel hebben

Nederlanders hebben in totaal ruim € 200 miljard op spaarrekeningen staan. Daarmee geven Nederlanders aan echte spaarders te zijn. Maar wij sparen wel graag bij banken, waarbij wij een zeker gevoel hebben. Dus het grootste gedeelte van de spaargelden staat dan ook uit bij de banken Rabobank, ABN AMRO en ING. Als spaarrente ontvang je hier doorgaans 2,5% tot misschien iets meer dan 3% per jaar.

Naast deze grote banken zijn er echter ook genoeg kleinere banken, vaak onderdeel van een buitenlandse bankinstelling. Deze bieden vaak hogere spaarrente aan, maar veel mensen durven hun geld hier toch niet op een spaarrekening te zetten.

Toch is deze zorg niet altijd terecht. Als de bank beschikt over een bankvergunning in Nederland valt zij ook onder de Collectieve Garantieregeling van De Nederlandsche Bank. Gaat de spaarbank onverhoopt failliet, dan is per volwassene tot € 20.000 gegarandeerd. Zij keert dit bedrag dan aan de spaarder uit.

Er is nog een voordeel bij de kleinere banken. Ze bieden een hogere service dan de Nederlandse grootbanken, is gebleken uit een onderzoek van Independer.nl. In de top-10 van het tevredenheidsonderzoek kwam slechts 1 Nederlandse grootbank voor, en wel op de 9e plaats de Postbank.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen