Dark Mode On / Off

Winkelen in Duitsland wel voordeliger

Goedkoper winkelen in duitsland

Veel producten in Duitsland voordeliger

Binnen de Europese Unie kan iedereen tegenwoordig zónder invoerrechten en extra btw goederen kopen en meenemen naar een ander EU-land. Loont dat? Ja, maar alleen als u in Duitsland gaat winkelen. Dat zit ‘m in het btw-tarief. In Nederland is dat 19 procent, in Duitsland 16 procent. Het computerblad PCM deed in juli van dit jaar een internationaal prijsonderzoek.

Men kocht in Nederland een reeks producten zoals een digitale camera, een notebook, diverse computeronderdelen, een mp3-speler, wat software en netwerkapparatuur. In totaal voor € 7975,62. Hetzelfde deed het zusterblad in Duitsland. Wat bleek? Voor hetzelfde pakket waren de Duitsers € 7188,18 kwijt, 10 procent minder dus.

Op een HP Color Laserjet (een kleurenprinter) was het verschil zelfs € 250,-, ofwel 35 procent.

Duitse vergelijkingssites:

  • www.preissuchmaschine.de
  • www.preistrend.de
  • www.preispiraten.de
  • www.guenstiger.de

Bron: Zin

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.