Dark Mode On / Off

Kosten vliegticket | Retour goedkoper dan enkele reis

Uit een onderzoek van de reiswebsite StedenTripper.com blijkt dat retour vliegtickets een heel stuk voordeliger kunnen uitpakken dan dezelfde vlucht maken met een enkele reisticket. StedenTripper deed onderzoek naar de tarieven van een groot aantal vluchten binnen Europa en bij de grootste aanbieders was een enkele reis in sommige gevallen wel vier keer zo duur als dezelfde vlucht, maar dan met een retourticket.

Grote prijsverschillen

De prijsverschillen bij tien aanbieders van vliegtickets liepen fors uiteen. Om flink te kunnen besparen op vliegtickets, is het dan ook zaak om de prijs tussen enkele- of retourticket goed te vergelijken. In een enkel geval kon men een bedrag van 1.400 euro besparen door het boeken van een retourtje in plaats van twee maal een enkele reis.

StedenTripper heeft navraag gedaan bij de verschillende vliegtuigmaatschappijen hoe dit prijsverschil kan ontstaan. Hier is echter geen duidelijke verklaring uit voortgekomen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.