Dark Mode On / Off

Stedentrip naar mooiste Spaanse steden

San Sebastian en Nerja, prachtige steden

Stedentrip Spanje

San Sebastian

Eén van de meest fascinerende steden aan de Golf van Biskaje is San Sebastian. Dankzij de prachtige omgeving en de fantastische stranden wordt de stad ook wel “Parel van de Cantabrische kust” genoemd. San Sebastian is gelegen aan de voet van de Pyreneeën en was vroeger een geliefde plek voor de Spaanse Koninklijke familie die hier veel tijd doorgebracht hebben in hun zomerverblijf. Het fijne klimaat trekt in de zomermaanden ook veel Spanjaarden naar de kust vanwege de iets mildere temperaturen

San Sebastian heeft een heel andere uitstraling dan de meeste Spaanse costa’s. Met twee prachtige zandstranden, indrukwekkende villa’s aan de zee en mooie statige boulevard’s straalt de stad een bepaalde luxe uit. In de stad kom je op veel plaatsen mooie historische monumenten tegen en de meeste stijlvolle gebouwen maken dat de stad een elegante uitstraling heeft. San Sebastian is ook een erg levendige stad met ontelbaar veel (tapas) barretjes en chique restaurants. Al slenterend door de stad over de met kinderkopjes bedekte straatjes, kom je in de oude stad terecht op de prominente Plaza de la Constitución. Een enorm plein dat in de middeleeuwen werd gebruikt als arena voor de stierengevechten. De stad heeft ook enige bekendheid door de vele instituten die hier zijn gevestigd waar men de Spaanse taal kan leren. De Baskische stad San Sebastian is gekozen tot culturele hoofdstad van het jaar 2016.

Nerja

Op de oostelijke punt van de Costa del Sol ligt de stad Nerja. Nerja gelegen aan de kust van de Middellandse Zee heeft een prachtig 16 kilometer lang strand. De stad ligt op zo’n 50 kilometer afstand van Malaga en wordt zowel door toeristen als door de Spanjaarden zelf druk bezocht. Oorspronkelijk was Nerja een vissersdorp en dankzij het verbod op hoogbouw heeft de stad zijn identiteit grotendeels kunnen behouden. Doordat Nerja 40 meter boven de zeespiegel ligt heb je vanuit vele hoeken een prachtig uitzicht op de kustlijn. Grote bekendheid geniet in het centrum van de stad de aangelegde promenade, het “Balcon van Europa”. Vanaf hier heb je een overweldigend uitzicht over de kust en de verderop gelegen bergen.

Buiten de stad vinden we de druipsteengrotten waar archeologen bijzondere vondsten hebben gedaan.Ook zijn hier muurschilderingen waar te nemen van ongeveer 20.000 jaar geleden. Het klimaat in Nerja is evenals in San Sebastian, het gehele jaar erg aangenaam. De zomers zijn in vergelijking met de binnenlanden, nooit te heet.

Vanuit Nerja kun je op eenvoudige wijze een dagtocht organiseren. De steden Granada, Ronda en Sevilla of Cordoba zijn allemaal goed bereikbaar. Ook in Nerja bestaan mogelijkheden voor het volgen van Spaanse lessen. Tijdens deze lessen worden ook veel uitstapjes gemaakt waardoor cursisten het geleerde in praktijk kunnen oefenen. Beide Spaanse steden zijn een mooie bestemming voor een stedentrip. Wil je meer informatie over de Spaanse lessen kijk dan op de website www.estudiohispanico.com/nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen