Dark Mode On / Off

Meerdaagse stedentrip naar metropool Berlijn

Berlijn | Zeer de moeite waard

Wie een stedentrip naar Berlijn wil maken zal in een paar dagen tijd niet meer dan een fractie van deze geweldige stad kunnen gaan bezoeken. Een van de grote trekpleisters is natuurlijk de Bondsdag. Wanneer je een kaartje koopt voor een sight-seeing inclusief de Bondsdag, loop je de meeste kans op een snelle manier hier naar binnen te kunnen via een aparte ingang. Anders is het behoorlijk wachten in de rij voor de ingang.

Verder zijn er de Kurfurstendamm met zijn warenhuis KaDeWe, de Potsdammer Platz en de mogelijkheid om de paleizen te bezichtigen van Sans Soucis in Potsdam. Berlijn is zo gigantisch groot dat je dat met een bezoek aan de stad niet afkunt. De rondweg om Berlijn is 240 km lang. Veel monumenten herinneren aan de tijd van voor 1989 toen Oost en West nog gescheiden waren. Zo ook het bijzondere holocaust – monument dat herinnert aan de zes miljoen vermoorde joden.

Een trendy winkelstad

Niet te vergeten het museum Checkpoint Charlie met veel informatie over die tijd. Berlijn is naast alle geschiedenis ook een trendy winkelstad met een enorm aanbod van trendy winkelboulevards tot de gezellige Turkse markten in Kreuzberg. Een bezoek aan het gigantische consumentenpaleis KaDeWe hoort minstens een keer, bij Berlijn. Wil je een beetje een Frans tintje voelen ga dan naar de wijk Prenzlauer Berg. De trendy wijk voor kunstenaars waar men tot zes uur ’s avonds kan ontbijten. De Hackische Hofe vlakbij de Alexanderplatz heeft vele kleine winkeltjes en echte Hollandse gezelligheid.

Wie alle monumenten en bezienswaardigheden van Berlijn wil zien zal zeker nog eens terug moeten komen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.