Dark Mode On / Off

Last van noten-allergie? Dan niet kussen

Last van noten-allergie

Last van noten-allergie? Dan niet kussen

Als je last hebt van noten allergie, dan kan zelfs eenvoudig kussen al gevaarlijk voor je zijn. Een kus van iemand die net noten heeft gegeten, kan namelijk al voldoende zijn voor het krijgen van een allergische reactie.

Dit is gebleken uit een studie die werd toegelicht op de 59th annual meeting van de American College of Allergy, Asthma, and Immunology in Orlando.
Uit deze studie kwam naar voren dat 5% van de allergiepatiënten al een allergische reactie kreeg na een eenvoudige zoen. Hierbij ging het meestal ging het om eenvoudige zoenen tussen familieleden (ouders of grootouders en kinderen).

De reacties werden vastgesteld bij mensen die tot maximaal 6 uur van tevoren noten hadden gegeten. Het poetsen van de tanden of het spoelen van de mond, bleek geen enkel effect te hebben.

bron: gezondheid.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.