Dark Mode On / Off

Balkon afsluiten met beglazing

Warm en windvrij wonen als balkon kan worden afgesloten met beglazing

Het nadeel van een balkon is dat je er alleen  gebruik van kunt maken als het weer dat toelaat. Maar, daar is inmiddels wat op gevonden.

De firma Kielgast heeft een transparante balkonafsluiting geïntroduceerd. Het systeem bestaat uit thermisch geharde ruiten die je weg kunt schuiven en naar binnen kunt draaien.

Bij dit systeem, het SL-25 volglassysteem, zijn verticale raamstijlen niet nodig, waardoor het beeld onaangetast blijft. Het voordeel van het afsluiten van het balkon is dat er extra ruimte wordt gecreëerd, die je bij slecht weer als woonruimte kunt gebruiken.

Het afsluiten van het balkon is wel in strijd met het bouwbesluit. Toch geven veel gemeenten hun goedkeuring, als tweederde van de balkonafsluiting maar te openen is.

Een balkonafsluiting verhoogt de warmte- en geluidsisolatie en bespaart op onderhoudskosten.

Het vouw-schuifsysteem kan volledig worden geopend. Problemen met gemeenten ondervindt Kielgast nauwelijks. Het bedrijf plaatst de balkonbeglazing in  het hele land.

Bron: woonnet.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.