Dark Mode On / Off

Welke wijn en wanneer?

welke wijn past erbij

Wijn | Proef eerst een glaasje voor je tot aankoop overgaat

Bij gevogelte en vis wordt meestal witte wijn gedronken en bij rood vlees een rode wijn. Bij het toetje kun je dan een zoete witte wijn drinken.

Proef de wijn eerst even, voordat je dat doet rol je de wijn even door het glas en steekt er de neus even in. Als je de geur flink opsnuift merk je zeker als de wijn bedorven is. Aan de kurk ruiken heeft geen zin.

Als je een slokje wilt proeven neem dan een een hap lucht na omdat zuurstof de wijn beter zal stimuleren. Rol het door je mond, dan proef je de smaak het beste.

Het is goed mogelijk dat je de wijn niet lekker vindt. Toch zegt dat niets over de kwaliteit. Iemand anders uit jouw gezelschap kan het juist wel een hele goede wijn vinden. Ieder heeft zijn persoonlijke smaak.

Pak het glas bij de steel aan dan wordt de wijn niet met je handen verwarmd.

In gezelschap neem je nooit als eerste een slok.

Een goede temperatuur is belangrijk:

zware rode wijn 17 graden
Licht rode wijn ietsje koeler
champagne, rosé en witte wijn zo’n 10 graden. deze laatste drie ook pas openmaken vlak voordat je gaat inschenken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.