Dark Mode On / Off

De gerimpelde bovenlip

Aantal rimpels neemt toe tijdens menopauze.

Waarom krijgt een vrouw als ze ouder wordt wel een gerimpelde bovenlip en een man niet? Deze vraag, die al heel wat cosmetica bedrijven heeft bezig gehouden, is inmiddels beantwoord.

Het is de overgang!!

Tijdens de menopauze maken vrouwen minder hormonen die de huidflexibiliteit regelen. Het aantal rimpels neemt daardoor ineens toe. Ook op die plaatsen waar mannen niet of nauwelijks rimpels krijgen.

De meeste vrouwen vinden de rimpels op de bovenlip vreselijk. Het is tijdelijk op te lossen door hormoonpreparaten te slikken. Vrouwen die dat deden zagen een vermindering van liprimpels.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen