Dark Mode On / Off

Waarom wel stang op herenfiets

stang op herenfiets kan lastig zijn

Stang op herenfiets geeft nogal eens problemen bij op- en afstappen.

Waarom zit er op de herenfiets wel een stang en niet op een damesfiets? Het is inderdaad een feit dat door de stang een herenfiets ook stabieler is dan een damesfiets. De stang maakt deel uit van het driehoekige frame en zorgt op die manier voor meer stabiliteit.

Bij damesfietsen ontbreekt de stang omdat alle vrouwen vroeger een rok droegen en daardoor was het erg lastig om op te stappen. De damesfiets is hierdoor wel minder stabiel. Dat is ook de reden waarom de dames die wielrennen dat doen op een herenfiets.

Het blijft een vaststaand feit dat wanneer de man ten val komt dat de stang bijzonder pijnlijke momenten kan veroorzaken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen