Dark Mode On / Off

Leersumse Veld – Kunstroute

kunstroute Leersumse Veld

Leersumse Veld | Deze wandeling is absoluut ook leuk voor kinderen die zich bij ‘kunst’ snel vervelen.

Kunstzinnig wandelen in de provincie Utrecht? Loop de kunstroute vanaf het Leersumse veld! Locale kunstenaars maakten van natuurlijke materialen leuke en gekke objecten. Kinderen vinden het ook leuk!

We doen er twee uur over, maar dat komt door het tempo van twee zeer jeugdige kunstliefhebbertjes, die met kleine digitale cameraatjes alle ‘bosobjecten’ willen fotograferen. ‘Kijk een draak!’. En: ‘Kijk om hoog! Een reuze-spinnenweb!’Deze wandeling is absoluut ook leuk voor kinderen die zich bij ‘kunst’ snel vervelen. Je kunt namelijk in de tussentijd rennen, ballen en tikkertje spelen, en steeds een halve minuut verrast worden door een nieuw kunstwerk. De wensboom met witte lapjes vol wensen was favoriet. En de reusachtige libelle…. Ontzag alom. De kinderen zagen de verzamelde mieren aan voor een draak… Maar ik zag er ook wel een draak in eigenlijk. Lang gesprek over de bedoeling van de kunstenaar en de perceptie van de kijker. En nog aandacht ook.

Kom daar in het museum maar eens om!
Plakjes boom
We wandelen langs ‘plakjes boom’ waar kunstenaars dierafbeeldingen op hebben geschilderd. Langs objecten in mooie open gebieden en dieren van takken. De spinnenweb oogstte veel lof. Ik leg uit dat het gaat om natuurlijke materialen: hout, steen en textiel.En inspirerend dat het is! ‘Mogen wij die boom uit de tuin omzagen en met steen en stof en verf iets moois van het hout maken??’

Toevallig hebben we één dode boom. Waarom niet?
Route en locatie
De route is ongeveer 2 km. Dan moet je nog terug, en als je dan een bochtje neemt loop je ongeveer 5 kilometer.
Wil je een indruk en een korte wandeling, dan kun je ook halverwege omdraaien en met een rondje teruglopen.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen