Dark Mode On / Off

Lek in WiFi routers

lek in wifi routers

Onderzoek Consumentenbond brengt lekke routers aan het licht.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat meer dan 500.000 draadloze routers zo lek zijn als een mandje. Het gaat met name om de routers van Ziggo, KPN  en UPC. De bond heeft inmiddels de telecomwaakhond OPTA en de aanbieders van de routers, op de hoogte gebracht van haar bevindingen.

Het probleem van ‘lekke’ routers komt haast wel voor bij alle providers. Bezitters van een WiFi-netwerk lopen het risico dat iemand in hun omgeving in staat is om het wifi-wachtwoord te hacken. Daarna kan een hacker de internetverbinding van de gebruiker gaan misbruiken, met alle gevolgen vandien.

Wie direct wil kijken hoe het met zijn router is gesteld kan de typenummers op de router controleren. het gaat met name om de routers van KPN (Experia ZTE H220N), Ziggo (Ubee evw 3200) en de Horizon mediabox van UPC geeft ook de nodige problemen.

Van de router van Ziggo zijn er meer dan 350.000 in omloop.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.