Dark Mode On / Off

Lekker er op uit net over de grens in Twente

Een mooie dag uit kun je maken door net bij het Twentse Tubbergen de grens over te gaan, naar het Duitse Uelsen. Het landschap trekt veel wandelaars en fietsers. Prachtige wandelpaden door bossen of fietsen langs grafheuvels en gedenktekens uit vroegere tijden. De Spollberg biedt de bezoeker een prachtig zicht over de Grafschaft Bentheim, het Emsland en het aangrenzende Nederland. Hier werd in 1840 de “Gouden Beker van Golenkamp” gevonden, die wordt gerekend tot de meest waardevolle prehistorische kunstschatten.

De watermolen Hocklenkamp aan de Hocklenkamper Strase staat in een bekkendal en is in 1977 naar het voorbeeld van de kruisslagmolen nieuw opgebouwd. De burcht Bentheim kan men bezoeken. In de kruittoren en in de folterkamer komt het verleden weer tot leven.

Bad Bentheim is overigens ook bekend om zijn kuuroord. Het biedt wellness in verschillende vormen aan. Deze dag is uitstekend te combineren met een bezoek aan ons eigen pittoreske Ootmarsum.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen