Dark Mode On / Off

Lekker fietsen in groen Rotterdam

Nieuwe fietskaart Groen Rotterdam

Nieuwe fietskaart Groen Rotterdam | Een aanwinst voor iedereen die Rotterdam op de fiets wil ontdekken.

Kom ook ontdekken hoe verrassend groen Rotterdam is met de nieuwe toeristische fietskaart ‘Groen Rotterdam’.

De fietsroute, met een totale lengte van 29 kilometer, is ook uitstekend op te delen in een aantal kleinere routes. De fietsroute ‘Groen Rotterdam’ is gratis verkrijgbaar bij de VVV Rotterdam Store, het City Informatiecentrum en de Centrale Bibliotheek. Daarnaast is de kaart ook te downloaden op www.groenjaar.nl. Ga op pad met een spliksplinternieuwe fleurige fiets, die je kan winnen als je je aanmeldt voor de Groenjaar nieuwsbrief!

De fietsroute start in het centrum van Rotterdam. Via een lus op Zuid kom je op plekken die heel verrassend zijn. De fietskaart staat vol met informatie over de groene attracties van de stad zoals het bekende Park bij de Euromast, de singels en het Kralingse Bos. Je ontdekt de groene juweeltjes van Rotterdam, zoals het Park Schoonoord en de verscholen Kralingse Kruidentuin en verder rij je langs schooltuin de Enk (een idyllische oase aan de rand van Tuindorp Vreewijk), over de romantische Kromme Zandweg en door het Park de twee Heuvels. Natuurlijk fiets je ook door de twee authentieke Rotterdamse natuurgebieden: het Eiland van Brienenoord en Polder de Esch.

Gratis verkrijgbaar
De nieuwe fietskaart is een aanwinst voor iedereen die eens Rotterdam wil ontdekken. Bij elkaar fiets je er ruim een halve dag over, maar de route kan ook gesplitst in een noord- en een zuidroute. De fietskaart ‘Groen Rotterdam’ is een initiatief van Rotterdam Marketing en het Groenjaar 2008.

Bron: groenjaar.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.