Dark Mode On / Off

Lekker warm buiten onder je overkapping

terrasheater kopen

Er gaat weinig tot niets boven gezellig buiten zitten, zeker als je een overkapping hebt. Lekker met familie of vrienden borrelen in de buitenlucht, voegt net dat beetje extra beleving toe. Het kan echter ‘s avonds al snel kil worden en je wilt ook weer niet in je winterjas buiten gaan zitten. Hoe kun je het onder een overkapping aangenaam houden, ook als de buitentemperatuur daalt?

Terras verwarmen

Je kunt natuurlijk een vuurkorf neerzetten, maar de meeste warmte gaat dan rechtstreeks de lucht in. Daarnaast zit je ook nog in de rook en die geur gaat je niet in de koude kleren zitten. Terrasverwarming is in de meeste gevallen een betere oplossing. Hiermee verwarm je gericht de omgeving waar je zit te genieten en dat is precies de bedoeling. Er is nogal wat te kiezen als het op terrasverwarming aankomt. Je kunt kiezen voor een staande of hangende terrasverwarmer, eentje die je kunt richten of juist een uitvoering die de warmte alle kanten op straalt. En je hebt de keuze uit elektrisch of gas.

Terrasverwarmer op gas

Een bekende uitvoering is de terrasverwarmer die op gas werkt. Dit is een grote staande terrasverwarmer die warmte genereert door gas te verbranden. Je ziet in dit type terrasverwarmers ook echt een vlam. Dat geeft extra gezelligheid. Om de vlam te laten branden, moet je een gasfles op de terrasverwarmer aansluiten. Mensen die geen ervaring hebben met gasflessen of die gewoon niet zo van vuur houden, kiezen liever niet voor een terrasverwarmer op gas.

Staande elektrische terrasheater

Een elektrische terrasheater is een stuk eenvoudiger aan te sluiten. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken. Vervolgens kun je meteen genieten van de warmte. Elektrische terrasverwarmers zijn in veel uitvoeringen verkrijgbaar. Als je niet zo heel vaak buiten zit, dan kun je kiezen voor een staande terrasverwarmer. Die kun je neerzetten waar je wilt en na gebruik berg je hem weer op. Het enige dat je nodig hebt, is een stopcontact. Je moet er alleen even rekening mee houden dat een elektrische terrasverwarmer vrij veel stroom verbruikt. Wil je meerdere terrasverwarmers gebruiken, sluit ze dan aan op verschillende groepen om uitschakelen van de automaat in de meterkast te voorkomen.

Permanente elektrische terrasheater

Als je vaker buiten zit, ook als het geen zomer is, dan kun je kiezen voor een permanente terrasverwarmer. Deze is op een vaste plek gemonteerd en voorzien van een vaste spanningsaansluiting. Het is bij dit type wel belangrijk om goed na te denken over de plek waar je hem wilt hebben. Zeker onder je overkapping komt de terrasverwarmer echt van pas. Hiermee maak je jouw terras tot een warm oord waar je in ieder seizoen heerlijk kunt vertoeven.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.