Dark Mode On / Off

Vlekken verwijderen uit een stoffen bank? 3 tips!

vlekken verwijderen

Je kan je nog heel scherp herinneren hoe jouw bank eruit zag toen je deze net had gekocht. Kraakhelder, brandschoon en een fantastische uitstraling. Je woonkamer zag er direct veel luxer en gezelliger uit. Helaas is die uitstraling vaak maar van korte duur. Dat hoort stiekem ook zo. In een huis mag geleefd worden en de bank wordt dagelijks gebruikt. Het is dan ook geen wonder dat de bank er binnen mum van tijd minder kraakhelder uitziet en er misschien zelfs met de tijd vlekken zijn ontstaan. Niet erg, maar hoe los je dit toch op?

Vlekken verwijderen uit de bank is afhankelijk van het materiaal niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet bij een stoffen bank. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. We hebben 3 tips voor je op een rij gezet. 

1. Wacht niet te lang

De grootste fout die je kunt maken is te lang wachten met het reinigen van de bank. Gaat er een kopje koffie om? Mors je iets van je rode wijn? Wacht dan niet, maar ga meteen aan de slag met het reinigen van de vlek. Op die manier is de kans het grootst dat je de vlek relatief eenvoudig kunt verwijderen. Heb je geen speciale reinigingsmiddelen in huis? Dan zijn er ook enkele natuurlijke middelen die je kunt toepassen. Iedere vlek vraagt om een andere aanpak.

Heb je bijvoorbeeld rode wijn gemorst? Sprenkel dan wat zout over de vlek en laat dit intrekken. Vervolgens verwijder je het zout met heet water. Is de vlek nog niet geheel verdwenen? Dan herhaal je dit totdat dit wel het geval is.

Heb je huisdieren die heel veel haren achterlaten? Maak dan niet de fout om de bank telkens te stofzuigen. Hiermee creëer je enkel beschadigingen. Maak in plaats daarvan gebruik van een speciale haarroller voor kleding. Hebben je huisdieren een ongelukje gehad op de bank? Gebruik dan één van de sterke HG producten voor het verwijderen van de vlekken van jouw stoffen bank. Dergelijke vlekken vragen om een rigoureuze aanpak.

2. Hoezen verwijderen


Bij veel stoffen banken is het mogelijk om de hoezen te verwijderen en in de wasmachine te stoppen. Let wel op de etiketten alvorens je dit doet. Niet alle hoezen kunnen namelijk op 60 graden gewassen worden. Daarnaast zullen sommige hoezen snel beschadigd raken in de wasmachine. In dat geval is het beter om ze met de hand te wassen.

Is het bij jouw bank relatief gemakkelijk om de hoezen te wassen? Doe dit dan minimaal twee keer per jaar. Zo blijkt de bank lekker schoon en ruikt hij altijd fris.

3. Leg een plaid op de bank

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Er zijn van die momenten waarop je er bijna zeker van bent dat er een vlek gaat ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer de kleinkinderen op de bank willen eten of als je hond op de bank springt. Zorg er in dergelijke situaties voor dat je eerst een (oude) plaid op de bank legt. Dan doet het een stuk minder pijn als er toch geknoeid wordt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.