Dark Mode On / Off

Macarons nemen de plek in van cupcakes

macaron's of cupcake

Macarons | Het wordt dé lekkernij in het nieuwe jaar.

Hoewel iedereen nog druk is met de bereiding en versiering van overheerlijke cupcakes dient inmiddels een andere lekkernij zich aan. Het jaar 2012 zal, zo is de verwachting, hét jaar worden van de macarons. Nog nooit van gehoord, laat staan geproefd misschien? Dan heb je toch echt wat gemist.

Van oorsprong komen macarons uit Frankrijk en wie een bezoek aan Parijs brengt moet echt even binnen stappen bij patisserie Ladurée die, zo beweert men, de lekkerste macarons ter wereld verkoopt. In ons land zijn macarons te koop bij Tricks ‘n Treats in Utrecht. Macarons kun je “uiterlijk” het beste vergelijken met 2 bitterkoekjes die op elkaar zijn geplakt met een heerlijke vulling ertussen.

Zondag 6 november is uitgeroepen tot World Macaron Day. Op Facebook.com/worldmacaronday kon iedereen meedoen aan een wedstrijd. Deelnemers moesten zelf een lekkere macaron-smaak bedenken. De smaak, Chilli Chocolate Macaron, die als winnaar werd gekozen wordt op 6 november bij Tricks ‘n Treats in Utrecht  aangeboden. De kans is aanwezig dat deze uitverkoren smaak ook werkelijk in productie wordt genomen.

Wie zelf aan de slag wil om deze heerlijke zoetigheid te maken moet hier wel even flink de tijd voor nemen. De bereiding van deze lekkernij vergt de nodige aandacht, maar dan heb je ook wat bijzonders. Op internet (google) zijn vele recepten te vinden alsook de benodigdheden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.