Dark Mode On / Off

Vispedicure | Pas op voor infectie

Vispedicure | Pas op voor infectie

Vispedicure | Onschuldige behandeling mits goede gezondheid.

In vervolg op een eerder artikel op onze website over een voetbehandeling bij de Vispedicure, een aanvullend artikel naar aanleiding van een mededeling van het Britse agentschap voor volksgezondheid.

De behandeling met Garra Rufa visjes die de dode huid op de voeten verwijderen is onschuldig voor bijna iedereen. Toch laat het Britse agentschap voor Volksgezondheid weten dat mensen met diabetes en psoriasis, of wanneer men niet over voldoende weerstand beschikt en erg vatbaar is voor infecties, er toch een mogelijk risico aan deze behandeling kan vastzitten.

De garra rufa visjes ofwel doktersvisjes, kunnen infecties en bacteriën doorgeven aan de deelnemers. Ook kan het water waar eerst andere klanten met hun voeten in hebben gezeten leiden tot besmetting. Het Gezondheidsagentschap doet de waarschuwing uit voorzorg uitgaan omdat het ook mogelijk zou zijn dat mensen die besmet zijn met HIV en hepatitis via bloed in het water, andere klanten mogelijk kunnen besmetten.

Men is dan ook van mening dat het water na iedere klant moet worden verschoond en dat de hygiënische regels goed worden nageleefd. De klant kan hier zelf naar informeren en op toezien.

Bron: Het Laatste Nieuws

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen