Dark Mode On / Off
madeira

Madeira | Bloemen, stranden, schilderachtige dorpjes en natuurlijk port.

Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan, en een onderdeel van de gelijknamige archipel. Tot deze archipel behoren ook Porto Santo, de Ilhas Desertas (‘verlaten eilanden’) en de Ilhas Selvagens (‘woeste eilanden’). Het eiland is van vulkanische oorsprong en wordt gekenmerkt door steile rotsen. Mooie zandstranden kent Madeira niet (Porto Santo wél). Prachtige stranden zie je wel als je een boottocht maakt naar het eiland Porto Santo.

Wie op Madeira wil zwemmen doet dat in de zwembaden van de hotels. Alleen in het uiterste oosten van Madeira, in de afgeschermde baai van Prainha, ligt een zwart zandstrandje; er zijn wel veel kiezel- en rotsstranden. Madeira heeft veel te bieden en er zijn tal van dingen te beleven. Maar de grootste bezienswaardigheid van het bloemeneiland is ongetwijfeld het landschap: prachtige uitzichten op steile kusten, mooie rotsformaties, donderende watervallen en schilderachtige dorpjes.

Voor elke wandelliefhebber is dit een paradijs. Het hele jaar door is het er (bijna toch) goed wandelweer en je kan wandelingen maken van een eenvoudig tochtje tot zware bergwandelingen. Madeira en Porto Santo tellen samen circa 300.000 inwoners. Het binnenland van Madeira is vrijwel onbewoond, m.u.v. Curral das Freiras, 90% van de bevolking woont op de smalle kuststrook langs zowel de zuidkust als de noordkust.

Jaarlijks komen er ongeveer 500.000 toeristen naar de archipel. Madeira, staat ook bekend als het bloemeneiland, er zijn 760 plantensoorten op het eiland geteld die tot 112 plantenfamilies behoren. Madeira’s hoofdstad Funchal is een drukke stad met zeer steile straten, waar je je al snel verkijkt op de afstanden. Een wandeling van twee kilometer naar de botanische tuinen is al haast ondoenlijk. En natuurlijk waar is Madeira bekend om, het belangrijkste exportproduct, Madeira.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.