Dark Mode On / Off

Malta, groot openluchtmuseum

In Malta kun je je onderdompelen in 7000 jaar geschiedenis en tegelijkertijd met volle teugen genieten van het hedendaagse leven. Aan de hand van een verbazingwekkende hoeveelheid bezienswaardigheden maak je een reis door de tijd. En overal waar je komt vormen de prachtige Maltese natuur en architectuur een spectaculaire achtergrond met de meest intense kleuren: de honingkleurige gebouwen steken prachtig af tegen het aller diepste blauw van de Middellandse Zee.

Eén groot openluchtmuseum

De Maltese Eilanden worden wel eens beschreven als één groot openluchtmuseum, uniek omdat zoveel van hun verleden nog tastbaar is. Graaf in hun mysterieuze prehistorie, ga op zoek naar de voetsporen van de apostel Paulus of bekijk de plaatsen waar de johannieterridders vochten voor het Christendom.

Maar Malta is geen gewoon museum: het leven is hier in volle gang, dus bereid je maar voor op een flinke portie levende geschiedenis en actie.

Bezoek locaties waar met Oscars bekroonde kassuccessen werden gefilmd of verlaat de platgetreden paden en bezoek oeroude dorpjes. Bewonder het vuurwerk en de sfeer van de zomerfeesten en geniet van onze jaarkalender boordevol evenementen.

Hoogtepunten:

Het San Antonpaleis met de omliggende tuinen. De nu openbare tuinen, ooit aangelegd door de 17e eeuwse grootmeester van de Maltezer Orde Antoine de Paule, zijn nog altijd even weelderig, kleurrijk en exotisch als driehonderd jaar geleden.

Valletta, opgenomen in de UNESCO lijst van Werelderfgoederen
Ooit de thuishaven van de Johannieter ridders, nu de levendige hoofdstad van de Eilanden.

Pittoreske vissersdorpjes

Op de vismarkt van Marsaxlokk worden de rijkdommen van de zee elke zondag uitgestald.

Het Manoeltheater

Weer een opwindend seizoen in het Manoeltheater. Voor ieder wat wils, van drama tot opera, van dans tot pantomime. Ga naar de Agenda voor een overzicht van uitvoeringen en recitals.

De spectaculaire rotswanden van Gozo
Ervaar het drama van winterse golven.

Bron en meer info: www.visitmalta.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen