Dark Mode On / Off

Malta – St. Julians / Corinthia St. George’s Bay*****

Malta – Prachtig eiland maar hotel viel beetje tegen.

Afgaande op de vele mooie foto’s in brochures en op internet hadden we gekozen voor het 5-sterren Corinthia St. George’s Bay hotel in St. Julians op Malta.

Na aankomst om 1500 uur was de kamer nog niet in orde. Op zich geen probleem. Na ontvangst van de sleutel viel ons de kamer enigszins tegen. De keus die we hadden gemaakt voor zeezicht viel een beetje tegen. Recht vooruit kijkend was het zicht naar de overkant op andere balkons. De zee was zichtbaar maar dit moet dan zijn zij-zeezicht. De badkamer is erg verouderd, met name de kranen. Eveneens hadden we een verstopping in bad en wastafel welke, na dit te hebben doorgegeven, niet werd opgelost.

Ontbijt

Van een 5-sterren hotel mag je wel iets meer verwachten. Het hoeft niet overdreven te zijn maar de toch al weinige broodjes behoren niet zo droog te zijn.

In de brochures staat vermeld dat er op de kamer gebruik gemaakt kan worden van internet via de kabel. Er staat echter niet bij vermeld dat dit 20 euro per 24 uur kost. In de lobby is wel gratis wifi. De prijzen in het hotel voor eten en drinken liggen erg hoog. De schoonmaak was wel erg goed.

Het hotel is erg druk met allerlei gasten die er verblijven voor meetings en conferenties. Op het buiten terras is vrijwel elke avond voor hen wel iets georganiseerd. Hierdoor kunnen andere gasten daar niet zitten. Ook twee bruiloften tegelijk op één avond blijkt normaal te zijn op het terras. Lawaaioverlast die andere gasten van al deze activiteiten ondervinden is blijkbaar niet van belang. s’ Morgens vroeg wordt alles weer met veel lawaai opgeruimd.

Jammer, want het hotel is verder mooi en de ligging is perfect. De zwembaden zijn klein en worden, waarschijnlijk door het erg koude water, bijna niet gebruikt. Ook de zonnebedden zijn niet erg in trek, er is volop plek. Aangezien veel medewerkers voortdurend druk zijn met alles recht te zetten en op te ruimen, is men er niet van gediend dat de parasols worden opgezet. Bij een zuchtje wind wordt je verzocht ze in te klappen.

St Julians

De plaats St Julians is geen aanrader. In deze maand waren er veel opgeschoten Engelse tieners. Vanuit elke pub en iedere winkel komt een oorverdovend lawaai aan muziek je tegemoet. Overal ligt veel rotzooi verspreid over de straat.

Beter is het om een plek te kiezen elders op Malta. Malta op zich is een mooi eiland en buiten St Julians kom je dan ook overal de mooie plekken tegen. Met het goedkope busvervoer kun je overal snel naartoe. Een aanrader is de blauwe grotten.

We gaan zeker nog een keer op herhaling naar Malta maar nemen dan beslist een andere plaats en ander hotel.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen