Dark Mode On / Off

Marokko, Koningsstad Fes

marokko
De Marokkaanse koningsstad Fes heeft veel te bieden. Ga bijvoorbeeld wandelen in de medina, de oude stad, de grootste van de hele Arabische wereld.

Slenteren door een van de 9.600 straatjes

In deze stad waar 350.000 mensen wonen, kun je dagen slenteren door een van de 9.600 straatjes. Van alle kanten komen de geuren op je af zoals parfumluchten, brood, koffie, tabak, fruit, kruiden of muntthee. Het is teveel om op te noemen. In deze straatjes geen nare rioolluchten aangezien de riolering al honderden jaren perfect werkt. Elke morgen, in alle vroegte worden de straatjes en steegjes zorgvuldig schoongemaakt door een hele karavaan vuilnis-ezels. Ezels zijn ook het enige vervoermiddel wat door deze straatjes past. Ze worden dan ook volgepakt met koopwaar om de verkopers van hun waar te voorzien.

Fes is gemoedelijk

Op tien taximinuten rijden ligt de nieuwe stad waar de toeristen het meest verblijven. Hier is het een stuk rustiger hoewel je middenin een stad zit met 2 miljoen inwoners. De sfeer in Fes is erg gemoedelijk. Geen opdringerige verkopers en vervelende toestanden.

De Marokkanen zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam en uiterst gastvrij. Geld pinnen in de grote steden is geen enkel probleem en je mobiele telefoon werkt overal. De beste reistijd is de lente of het najaar. Meer info op: www.visitmorocco.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.