Dark Mode On / Off

Meer vluchten vanaf Groningen Airport

Na jarenlange discussies en vele miljoenen verder, is het dan nu zeker dat Groningen Airport vanaf de zomer 2013 meer en ook grotere vliegtuigen gaat afhandelen. De Raad van State is akkoord gegaan met verlenging van de startbaan van 1800 naar 2500 meter. Dit was nodig om ook grotere vliegtuigen te kunnen afhandelen.

Voor de reiziger betekent dit dat men straks niet meer met een tussenlanding te maken krijgt. Daar de baan nu te kort is, worden vliegtuigen voor vertrek niet volgetankt, waardoor een tussenstop om bij te tanken nodig is.

De grootste gebruiker van de luchthaven is Transavia. Deze heeft, evenals ArkeFly en Corendon al bekendgemaakt dat het aantal (charter) vluchten zal worden uitgebreid. Ook Vueling gaat Groningen Airport aandoen en Ryanair en Wizz Air tonen inmiddels ook belangstelling.

De bewoners rondom de luchthaven zijn minder ingenomen met het vaststaande besluit. Zij zijn bang voor toenemende geluidsoverlast. Transavia voert nu proeven uit met stillere glijvluchten waardoor omwonenden mogelijk minder hinder ondervinden van alle luchtbewegingen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.