Dark Mode On / Off

Vliegen zonder verstopte oren

Verstopte oren door luchtdrukverschil

Landen of opstijgen bijna iedereen heeft last van een vervelend gevoel in de oren. Omdat bij het stijgen de luchtdruk in de cabine snel daalt ontstaat overdruk in het oor. Daarbij wordt het trommelvlies naar buiten gedrukt, hierdoor lijkt het oor dicht te zitten.

Bij het stijgen gebeurt het omgekeerde, het gevoel is ongeveer hetzelfde. Zelfs na de landing kan het oor nog gedurende lange tijd dichtzitten.

Gapen, kauwen en slikken kunnen helpen het drukverschil op te heffen. Ook zijn er speciale Ear Pressure Equalizers te koop die zonder schade aan te richten het trommelvlies naar buiten zuigen. Ze zijn op de meeste luchthavens te koop.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen