Dark Mode On / Off

Koorts opnemen

Koorts opnemen

Hoe het beste de koorts op te nemen? De NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) is de beste manier nog altijd gewoon om de koorts rectaal (anaal) op te nemen. Dit is zelfs bij baby’s al mogelijk. Wie koorts (oraal) in de mond wil opnemen moet er aan denken om de thermometer onder de tong en zover mogelijk naar achteren te plaatsen. De lichaamstemperatuur in de mond is tussen de 0,3 en 0,5 lager dan de inwendige temperatuur.

Koorts opnemen onder de oksel is niet betrouwbaar en wordt dan ook afgeraden.

In veel gevallen wordt de koorts opgenomen in het oor. Dit is goed mogelijk mits op de juiste manier. Til het oor ietsje op en trek het een beetje naar achteren. De gehoorgang moet recht zitten en de sensor van de thermometer moet naar het trommelvlies zijn gericht.

Doordat vaak de thermometer verkeerd wordt ingebracht kan de meting onjuist zijn.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.