Dark Mode On / Off

Meer Nederlanders aan de hoortoestellen

Meer Nederlanders aan de hoortoestellen

Na onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden, het NVVS, is gebleken dat ruim anderhalf miljoen mensen in Nederland last hebben van problemen aan hun gehoor. Dit is maar liefst 1 op de 10 Nederlanders die schade aan hun gehoor hebben.

Jong en oud

In het algemeen is bekend dat hoe ouder een persoon wordt, hoe slechter de oor zal functioneren en dus hoe minder sterk het gehoor is. Normaal gesproken zal het gehoor afnemen tussen de vijfenvijftigste en zeventigste levensjaar, echter kampen veel meer jongeren dan normaal de laatste jaren met gehoorproblemen. Een onjuiste afstelling of verschuiving van botjes in het middenoor, een infectie, een beschadigde trommelvlies zijn oorzaken van het verlies van het gehoor, dat chirurgisch kan worden behandeld. Als de oorzaak een andere aard heeft, een natuurlijke bijvoorbeeld, is de aanschaf van een hoortoestel een optie.

Inspelen op de veranderingen

Een voorbeeld van een bedrijf die op een correcte wijze inspeelt op de veranderingen in hun markt is Beter Horen. Deze aanbieder van hoortoestellen produceert sinds enkele jaren hippere varianten, waarmee een andere doelgroep wordt aangeboord:  dertigers, veertigers en vijftigers. Hoewel dit de consumenten in dit segment vaak nog denken aan ouderwetse, grote apparaten, zijn de hippe en fancy hoortoestellen van Beter Horen behoorlijk verfraaid. Daarnaast zijn het bijna allemaal digitaal en aanstuurbaar door een computertje in het apparaat. Een bijkomstig voorbeeld daarvan is dat het gehoortoestel voor elk type situatie kan worden bijgesteld.

Preventie

Tot slot proberen we u nog te voorzien van een aantal tips rondom het voorkomen van gehoorschade; werkt u in een omgeving waar u bloot wordt gesteld aan veel lawaai? Draag dan permanent oordopjes. Bezoekt u veel dance feesten? Dan geldt dit hetzelfde! Tegenwoordig zijn er legio muziek- en in-ear oordopjes aan te schaffen. Voorkomen blijft nog altijd beter dan genezen!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen