Dark Mode On / Off

Misselijkheid na narcose niet nodig

Misselijkheid en braken na een narcose

Misselijkheid en braken na een narcose

De helft van de mensen die onder narcose gaan voor een operatie, heeft na de operatie last van misselijkheid en braken. Jolanda van den Bosch is aan de Universiteit Utrecht gepromoveerd op haar onderzoek naar deze misselijkheid. Van alle patiënten die mee deden aan haar onderzoek legde ze gegevens vast omtrent geslacht, leeftijd, roken etc.

Met de uitkomsten hiervan kan vooraf nauwkeurig worden voorspeld of de patiënt met misselijkheid zal reageren op een narcose. Men kan dan eventueel vooraf overgaan tot het preventief verstrekken van een antibraakmiddel.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.