Dark Mode On / Off

Heeft een dieet wel zin?

Dieet | Een klein deel die een dieet had gevolgd wist gewicht te behouden.

In het officiële tijdschrift van de American Psychological Association, de American Psychologist staat een onderzoek gepubliceerd van de universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) dat een dieet op de lange termijn zelfs zorgt voor extra kilo’s en niet goed is voor de gezondheid. De studie is op zeer uitgebreide schaal uitgevoerd in een periode van twee tot vijf jaar. Op de langere termijn levert een dieet zelfs een dikkere taille op.

Van de mensen die meededen aan het onderzoek wist maar een klein deel die een dieet had gevolgd dat gewicht te behouden. Na een paar jaar zat het overgrote deel die een dieet had gevolgd weer op zijn oude gewicht en een grote groep had er daarna zelfs extra kilo’s bijgekregen. Het telkens opnieuw afvallen en weer aankomen is slecht voor de gezondheid. Het verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en zou ook de bloeddruk doen stijgen.

Volgens de onderzoekers is er maar één goede remedie tegen overgewicht en dat is bewegen en sporten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen