Dark Mode On / Off

Afvallen? Vetcellen blijven

Bij slecht dieet worden opnieuw vetcellen aangemaakt.

Veel mogelijkheden zijn er om af te vallen, Van dieet tot een ander eetpatroon of meer bewegen. Toch blijven eenmaal gevormde vetcellen bestaan. Ze raken echter wel leeg en worden ook kleiner. Bij een slecht dieet is het echter zo dat er juist nieuwe vetcellen worden aangemaakt.

Erfelijkheid en eetgedrag zijn de boosdoeners van het aantal vetcellen, ze voeden zich met kilocalorieën uit voeding. Vetweefsel is onze reserve voor wanneer ons lichaam geen voeding binnen krijgt. Het lichaam van een man bestaat ongeveer voor 15 tot 20% uit vet. Vrouwen gebruiken hun grotere vetpercentage van 20 tot 25% tijdens hun zwangerschap of borstvoeding.

Lees meer over buikvet als je 50 plus bent.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen