Dark Mode On / Off

Meeslepend oorlogsdrama 1917

oorlogsdrama 1917

Het meeslepende oorlogsdrama 1917: nu te zien in de bioscoop

De film 1917 vertelt het meeslepende, spannende en ontroerende verhaal van twee jonge Britse soldaten die op een schijnbaar onmogelijke missie worden gestuurd.

De Eerste Wereldoorlog is op zijn hoogtepunt als soldaten Schofield en Blake de opdracht krijgen om een belangrijke boodschap over te brengen aan kolonel Mackenzie van het tweede bataljon van het Devonregiment. Het telefooncontact met dit regiment is verbroken. De volgende ochtend gaat het bataljon de Duitse stellingen aanvallen, niet wetende dat de Duitsers zich al hebben teruggetrokken achter de sterk verdedigde Hindenburglinie. Wanneer de aanval uitgevoerd wordt, gaat dit ongetwijfeld uitlopen op een bloedbad. De boodschap is daarom ook om de aanval af te blazen. Een race tegen de klok begint.

Blake en Schofield moeten dwars door vijandig gebied om de belangrijke boodschap over te brengen en zo vele mensenlevens te sparen. Soldaat Blake heeft nog een extra drijfveer, want zijn broer zit bij het tweede bataljon van het Devonregiment en zal omkomen als de aanval niet op tijd afgeblazen wordt. Tijdens de belangrijke missie belanden de jonge Britten van de ene in de andere levensbedreigende situatie. Ze moeten belangrijke keuzes maken die ze de rest van hun leven mee zullen dragen. En lukt het om de boodschap op tijd over te brengen aan kolonel Mackenzie?

De film 1917 draait nu in de bioscoop. George MacKay (o.a. Captain Fantastic en Pride) vertolkt de rol van Schofield en Blake wordt gespeeld door Dean-Charles Chapman (Game of Thrones). Sam Mendes (o.a. American Beauty, Skyfall) tekende voor de regie. De film won twee Golden Globes en wist drie van de tien Oscarnominaties te verzilveren. Ga snel naar de bioscoop om dit indrukwekkende oorlogsdrama te zien. Klik Hier voor de officiële trailer.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen