Dark Mode On / Off

Meeste fietsen gestolen in Noord-Holland

Diefstal van elektrische fietsen (en fietsen)

Veel fietsdiefstallen vinden plaats in Noord-Holland

Inwoners van Noord Holland opgelet. Neem alle voorzorgsmaatregelen goed in acht want in deze provincie vinden de meeste fietsdiefstallen plaats. Dat blijkt uit een onderzoek van de fietsfabrikant Gazelle. Meer dan 800 mensen werden ondervraagd door het bureau Blauw. Eén op de vijf mensen in Noord Holland, is zijn fiets al meer dan drie keer kwijt geraakt terwijl dit landelijk gezien ligt op één op de tien.

In de meeste gevallen werd een fiets ontvreemd bij het treinstation. De provincie Drenthe komt als veiligste provincie naar voren blijkt uit het ‘Fietsende Hollander-onderzoek’. Ook bleek verder dat de inwoners van Noord Holland ‘veilig op de fiets’ niet zo nauw nemen want ze maken ook nog de meeste overtredingen. Door rood rijden, tegen de rijrichting in fietsen of geen verlichting op de fiets, kwam ook hier het meeste voor.

Op 10 procent van de Nederlanders na, is iedereen in bezit van een fiets maar gemiddeld wordt er niet langer dan een kwartiertje tot een half uur per dag gebruik van gemaakt. De elektrische fiets is nog steeds erg populair en sterk in opkomst. Fietsdiefstal voorkomen blijft moeilijk, maar op slot zetten van het rijwiel is de eerste vereiste.

Bron: Fietsen.123
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen