Dark Mode On / Off

Minder diefstal door accu aangedreven fiets

Diefstal elektrische fiets moeilijk

Diefstal elektrische fiets moeilijk door uniek frontje.

De zogenaamde Ion-fiets, de fiets die door een accu wordt aangedreven, zou het aantal fietsendiefstallen sterk kunnen verminderen, zegt een rijwielspecialist uit het Twentse Ootmarsum.

Het frontje dat bij zo’n fiets hoort is namelijk uniek. Er zou dus een frontje moeten worden besteld door iemand anders dan de rechtmatige eigenaar, wat te zien is via een aansluiting van de fiets op de computer. Zo valt een fietsendief erg snel door de mand.

Als de fiets het benodigde frontje mist, wordt deze niet meer aangedreven door de accu en is de fiets ook onverkoopbaar door de dief. Verzekeringsmaatschappijen rekenen al een extra lage premie voor deze fietsen.

Voordeel van de Ion-fiets is dat je met minder inspanning, veel grotere afstanden kunt overbruggen. Volgens de rijwielhandelaar behoren de Ion’s waarbij het achterwiel wordt aangedreven tot de betere omdat deze tot minder slijtage leiden.

De door een accu aangedreven fiets wordt trouwens snel populairder. In 2006 zijn er meer dan 45.000 stuks van verkocht in Nederland.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen