Dark Mode On / Off

Moedervlekken in de meeste gevallen onschuldig

Vrijwel iedereen heeft ergens op zijn lichaam wel één of meerdere moedervlekken. In de meeste gevallen zijn moedervlekken onschuldig en niet gevaarlijk. Is een moedervlek echt aan de grote kant of ondervindt je er hinder van dan kun je deze laten verwijderen.

Moedervlekken ontstaan meestal tussen het 3e en 40e levensjaar en erfelijkheid speelt een belangrijke rol evenals zonverbranding in de kinderjaren. Ook het type huid en de hormoonspiegel zijn van invloed op de vorming van moedervlekken.

In een enkel geval kan een moedervlek zich ontaarden in een melanoom, een agressieve vorm van huidkanker die al in een vroeg stadium kan uitzaaien. Laat een moedervlek altijd even door de huisarts bekijken wanneer deze donkerder van kleur wordt, de vorm verandert, gaat jeuken of bloeden of wanneer deze gaat zweren of een korstje heeft.

Bron: Dokterdokter.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.