Dark Mode On / Off

Thee tegen kwaaltjes

Thee tegen kwaaltjes

Sommige soorten thee kunnen je helpen voorkomen dat je ziek gaat worden. Andere soorten helpen je, wanneer je éénmaal ziek bent, er eerder bovenop te komen. Neem een kop vlierboesemthee als je koorts hebt. Deze thee heeft de eigenschap dat je meer gaat transpireren en werkt ontstekingsremmend. Denk je dat de griep in aantocht is, neem dan lindethee. Ook deze soort zorgt voor meer transpiratie. De gifstoffen in je lichaam worden gescheiden en afgevoerd via de urine.

Verkoudheid en hoest

Venkelthee maakt het slijm los en wanneer het gaat om taai slijm neem dan venkelthee met gember- of tijmthee. Kriebelhoest kan heel vervelend zijn. Dit los je op met zoethoutthee. En voor de vastzittende hoest neem je een mix van tijmthee met wilde kamillethee. Doe er een beetje kaneel en wat gemberpoeder op.

Slapen

Kamille- en lindethee dragen er beide toe bij dat je goed en snel in slaap komt. Ben je zelf of je partner een onrustige slaper neem of geef dan hopthee. Wie tekenen van misselijkheid vertoont als hij wil gaan slapen, neemt gemberthee. Houd wel rekening met je partner, want door de zoetstof kunnen aardig wat ‘winderige’ luchtjes ontstaan .

Bron: Gazet van Antwerpen

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen