Dark Mode On / Off

Monovision is een nieuwe behandelingsmethode

Monovision is een nieuwe behandelingsmethode

Ouderdomsverziendheid wordt ook wel presbyopia genoemd, letterlijk ‘oud oog’. Naarmate we ouder worden verminderd ons zicht doordat het vermogen van ons oog om scherp te stellen op voorwerpen die dichtbij zijn, afneemt . Dit natuurlijke proces is het gevolg van een verharding van de ooglens en de afnemende elasticiteit hiervan. Hierdoor heeft het oog het steeds moeilijker met scherpstellen dat voornamelijk invloed heeft op dichtbij zien.

Aangezien dit een natuurlijk verouderingsproces is, krijgt vrijwel iedereen hiermee te maken. De meeste mensen zullen na hun 40e levensjaar vroeg of laat merken dat hun zicht waziger is dan voorheen en constateren dat zij een leesbril nodig hebben.

Kan refractiechirurgie het verouderingsproces stoppen?

Helaas is de wetenschap nog niet zo ver dat zij het ouder worden kunnen verhinderen, echter is het wel al mogelijk om de ouderdomsverziendheid middels een Monovision behandeling corrigeren.

Monovision is een nieuwe behandelingsmethode waarbij de ouderdomsverziendheid gecompenseerd wordt door het afwisselend scherp kijken met één van de ogen. Dit houdt in dat één oog bijziend wordt gelaten, zodat het ene oog in de verte scherp ziet en het andere oog dichtbij scherp ziet. Wanneer beide ogen goed samenwerken, zullen de hersenen een natuurlijk en één duidelijk beeld geven. De Monovisie kan van nature al aanwezig zijn, waarbij de lichtstralen van een object op afstand precies op het netvlies vallen. In dat geval hoeft dit oog geen behandeling te ondergaan en kan gebruikt worden voor veraf.

Is Monovision geschikt voor iedereen?

Studies hebben aangetoond dat 97% van alle potentïele patïenten in aanmerking komt voor een Monovision behandeling. Ondanks dat het verouderingsproces niet terug te draaien is, zijn er gelukkig speciale klinieken die helpen het leven zo aangenaam mogelijk te maken door middel van een Monovision behandeling.

Een duidelijk beeld van hoe de behandeling in zijn werk gaat, is te zien in de onderstaande video: Hierin wordt geanimeerd weergegeven hoe de behandeling kan helpen met het terugkrijgen van een scherp zicht.
Klik Hier voor de video.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen