Dark Mode On / Off

Monumentenwandeling Winterswijk

Cultuurhistorische wandeling Winterswijk

Cultuurhistorische wandeling Winterswijk

Winterswijk, één van de grotere plaatsen in de Achterhoek, telt nog vele historische gebouwen uit de 19e eeuw. Reden voor het opzetten van een twee uur durende monumentenwandeling door het dorp waar ook de schilder Mondriaan en de dichter Komrij zijn opgegroeid en hun inspiratie hebben opgedaan.

Onderweg gaat de wandeling lamgs zeven cultuurhistorische objecten welke zijn voorzien van een QR-code. Met de smartphone kan men dan video’s bekijken die meer informatie geven over de gebouwen en de historie tot leven laat komen.

De wandeling start bij de VVV aan de Markt, alwaar ook een brochure te koop is voor 2,50. In de brochure staan 49 monumenten beschreven die langs de wandelroute staan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen