Dark Mode On / Off

Nagele – Museumdorp

Museumdorp Nagele | Architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het unieke dorp Nagele.

Het Museumdorp Nagele is in de vijftiger jaren gebouwd door architectengroep De Acht, met architecten als Rietveld, Merkelbach, Van Eyck en Ruys. De voorzieningen liggen op een centraal punt in het dorp, omringd door woningen met alleen platte daken. Als je van architectuur houdt, moet je zeker een kijkje nemen in dit unieke dorp!

Uiteraard beschikt het dorp ook over een Museum Nagele. Het museum is gevestigd in de voormalige Rooms Katholieke kerk op het grote middenterrein van Nagele. Architectuur en kunst komen samen in Museum Nagele. Naast een tentoonstelling over het ontstaan van Nagele – met de originele tekeningen en ontwerpen van de architecten van het “nieuwe bouwen” – zijn wisselexposities te bezichtigen.

Bovendien is er een film over de historie van de polder te bekijken van de eerste pioniers. Er is een wandelroute door het dorp, die je ook onder begeleiding van een gids kan lopen.

Meer info: www.museumnagele.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.