Dark Mode On / Off

Nederlander hoort niet goed

Nederlander hoort niet goed

Beter horen draagt bij aan het verhogen van de levenskwaliteit.

Een fors percentage van de Nederlandse bevolking hoort niet optimaal of onvoldoende. Het gaat om maar liefst 63%, oftewel drie op de vijf Nederlanders. Jongeren hebben significant vaker een goed gehoor dan ouderen, maar van de groep jongere Nederlanders hoort zelfs 40% niet optimaal of onvoldoende. Dit concludeert Nederlands grootste audicien Beter Horen, op basis van het Nationaal Hooronderzoek dat in februari online is uitgevoerd onder ruim 1.000 respondenten. Het onderzoek is in opdracht van Beter Horen uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy.

Nederlander hoort slechter dan hij/zij zelf denkt
Ruim twee op de vijf Nederlanders hebben een slechter gehoor dan zij zelf  denken (45%). Met name ouderen blijken een slechter gehoor te hebben dan zij zelf inschatten (61%). Maar ook 31% van de jongere Nederlanders heeft een slechter gehoor dan zelf gedacht.

Goed horende Nederlander heeft muziek als hobby
De slecht horende Nederlander doet minder met muziek. Opmerkelijk genoeg hebben Nederlanders met een goed gehoor vaker ‘muziek luisteren’ of ‘muziek maken’ als hobby dan Nederlanders met een onvoldoende gehoor. Goed horende Nederlanders maken ook vaker gebruik van een MP3-speler dan Nederlanders met een onvoldoende of niet optimaal gehoor. Poppodia, festivals, cafés en clubs worden met name bezocht door mensen met een goed gehoor. Dit soort bezoeken vergroot over het algemeen de levensvreugde. Dat neemt echter niet weg dat mensen gehoorbeschadiging kunnen oplopen bij het (veelvuldig) blootstaan aan te hard geluid.

Test…test…test…
Beter Horen wil het ‘gehoor-bewust-zijn’ van de Nederlander vergroten. Want beter horen draagt bij aan het verhogen van de levenskwaliteit. Gemiddeld doen mensen echter 8 jaar te laat iets aan het verbeteren van hun gehoor. Daar wil Beter Horen verandering in brengen door het ‘gehoor-bewust-zijn’ te verbeteren. Beter Horen heeft hiervoor de Hoorscan ontwikkeld  waarmee iedereen zowel in de winkels als op het internet (www.hoorscan.nl ) binnen 3 minuten zijn of haar hoorleeftijd kan testen. De online- en de winkelhoorscan zijn de beste en meest betrouwbare testmethoden in hun soort. De online hoorscan is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum en de Nationale Hoorstichting.

Over Beter Horen
Beter Horen is met meer dan 250 verkooplocaties en circa 700 medewerkers de grootste audicienketen van Nederland. Dankzij het grote aantal winkels zit er altijd een vestiging in de buurt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Doesburg. Marktleider Beter Horen heeft in Nederland een innoverende rol op het gebied van hooroplossingen en wil zich de komende jaren blijven concentreren op gehoorproblemen, zowel bij volwassenen als bij kinderen.

Sinds 2001 maakt Beter Horen onderdeel uit van de Amplifon-groep, wereldmarktleider op het gebied van hooroplossingen. De Amplifon-Groep is sinds 27 november 2001 genoteerd aan de Milan Stock Exchange en heeft naast Nederland ook vestigingen in Italië, Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal, Egypte, Hongarije, Duitsland, India, Australië en Nieuw-Zeeland.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen