Dark Mode On / Off

Antibiotica – Gebruik ze goed en alleen als ‘t moet!

antibiotica

Antibiotica | Terughoudendheid in gebruik voorkomt resistentie

Antibiotica-resistentie is een probleem!

Veelvuldig gebruik van antibiotica, of onzorgvuldig gebruik, kan er toe leiden dat steeds meer bacteriesoorten resistent worden. Ze weerstaan dan de werking van de antibiotica. Infecties kunnen hierdoor in de toekomst mogelijk niet meer worden behandeld.

Een nu gemakkelijk te bestrijden infectie kan dan leiden tot een zeer ernstige ziektes, dit moet worden voorkomen!
In veel landen neemt het aantal bacteriën dat niet meer kan worden bestreden met antibiotica nog steeds toe. In Nederland is dit gelukkig, nog, niet het geval.

Voorkomen dat antibioticaresistentie toeneemt

Antibioticaresistentie kan alleen worden voorkomen door zorgvuldig om te gaan met het voorschrijven van antibiotica.
Artsen hebben daarom met elkaar afgesproken alleen antibiotica voor te schrijven bij bepaalde bacteriële infectie.

De antibioticakuur mag niet langer duren dan strikt noodzakelijk, het voorgeschreven antibioticum dient gericht te zijn op een specifieke groep bacteriën.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.