Dark Mode On / Off

Blaasontsteking, voorkomen beter dan genezen

tips om een blaasontsteking te voorkomen

Eén op de vijf vrouwen heeft last van een chronische blaasontsteking (minimaal één keer per jaar terugkerend).

Dus wéér een antibioticakuur.
Deze antibioticakuur is echt belangrijk, want een verwaarloosde blaasontsteking kan leiden tot een nierbekkenontsteking, veel pijnlijker en gevaarlijker dan een blaasontsteking.

Het vervelende van zo’n antibioticakuur is dat ze lang niet altijd werkt, dus je zit al snel op zo’n drie tot vier kuren. Ook kun je na een kuur last krijgen van een schimmelinfectie. Omdat antibiotica bacteriën doodt, krijgen schimmels een kans.

Heb je last van chronische blaasontsteking probeer dan eens cranberrysap. Drink dagelijks een groot glas 250 ml om een blaasontsteking tegen te gaan. Je mag ook een supplement nemen.

De omgeving van de urinewegen en blaas is nomaliter steriel, soms lukt het een bacterie toch binnen te dringen en veroorzaakt een infectie. Dankzij de cranberry krijgt de bacterie daar geen kans toe.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.