Dark Mode On / Off

Neem de laptop niet op schoot

laptop kan warm worden

Laptop op schoot? Leg er een doek eronder.

De warmte die wordt afgegeven door een laptop kan oplopen tot bijna 50 graden. Wanneer je tijdens het internetten de laptop op schoot houdt kan dit leiden tot huiduitslag (roodheid door vuur) en permanente verkleuring van de huid. Dit blijkt uit een publicatie in het vakblad Pediatrics.

Deze huidaandoening ‘erythema ab igne’ komt voor wanneer een gedeelte van de huid (langdurig) wordt blootgesteld aan een warmtebron. Dezelfde huidaandoening kan ook voorkomen door een warme kruik, electrische deken of een kersenpitkussen. De warmte van deze apparaten waaronder ook een laptop, leidt ertoe dat de bloedvaatjes in de lederhuid zich uitzetten waardoor de locale bloedstroom tot stilstand komt.

Aangeraden wordt om wanneer je de laptop op schoot wilt nemen er een doek onder te leggen maar het beste is om een laptop gewoon op tafel te zetten.

Bron: Gezondheid.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.