Dark Mode On / Off

Neem eens een modderbad

Modderbad zorgt voor goede doorbloeding

Bij een modderbad, (de naam zegt het al) wordt het hele lichaam ondergedompeld in een modderbad. Het is goed voor de algehele gezondheidsverbetering, bij reuma, artritis en artrose of huidaandoeningen.

In sommige moddersoorten, vooral die rond de Zwarte Zee, zitten stoffen als vitaminen, mineralen en natuurlijke antibiotica. Doordat deze door de huid worden opgenomen komen ze in de bloedbaan terecht. De warmte van een modderbad zorgt voor betere doorbloeding van de spieren en door het transpireren zullen afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwijnen.

Voor mensen met hartklachten is een modderbad niet aan te bevelen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.