Dark Mode On / Off

Neem honing tegen een hoestje

Neem honing tegen een hoestje

Onderzoekers zijn er achter gekomen dat honing beter helpt tegen nachtelijke hoestbuien dan de gemiddelde hoestdrank.

Het is al eeuwenlang een huis-tuin-en-keukenmiddeltje bij keelpijn en hoesten, maar nu is eindelijk wetenschappelijk aangetoond dat honing vaak beter werkt dan medicijnen. Honing smeert de keel het best en vormt een laagje, waardoor hoestprikkels minder snel te voelen zijn.

Het onderzoek vond plaats onder 105 kinderen met hoestklachten. Zij kwamen de nacht hoestvrij door bij het gebruiken van een theelepeltje honing. De kinderen die hoestdrank namen, sliepen minder goed door het hoesten. De onderzoekers merken hierbij wel op dat honing niet geschikt is voor kinderen jonger dan 1 jaar. Verder is het middeltje door jong en oud te gebruiken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen