Dark Mode On / Off

Oma’s druk met wildbreien

oma's breien erop los

Wildbreiende oma’s onthullen ‘s werelds eerste gebreide abri.

Deze week waren 65 breiende oma’s aanwezig bij de onthulling van een wereldprimeur: de eerste gebreide abri ter wereld. Zo’n primeur verdient een omlijsting in stijl en hiertoe breide een team wildbreiende oma’s het bijbehorende bushok om tot een wel heel wollig tafereel. De brei-oma’s waren op de voor een dag tot Oma’s Smulfrietplein omgedoopte Jonas Daniel Meijerplaats aanwezig voor een live breisessie. De opbrengst hiervan (warme sjaals en andere breisels) werd gedoneerd aan dak- en thuislozen.

Oma’s zijn trendy

Steeds vaker worden ze ingezet voor commercials of televisieprogramma’s. De reden laat zich lastig raden: is het de toenemende vergrijzing die vraagt om nieuwe rolmodellen, of zou het komen door oude ambachten die aan terrein winnen? Oma’s Smulfriet is al jaren een geliefd lid van de Aviko familie en toen het merk hiervoor op zoek ging naar een nieuwe campagne was de link snel gelegd; niet geheel toevallig is namelijk ook breien hot. Daarom komt het met de eerste gebreide abri ter wereld. Twaalf echte gebreide abri’s hangen de komende tijd door heel Nederland.

Gebreid bushok

Wildbreien is het woord van het jaar 2011 geworden. Lantaarnpalen, fietsen, hekwerken, tegenwoordig duikt er in het straatbeeld steeds vaker zogenaamde ‘knitting graffiti’ op. Vandaag kwamen twee trends samen: een team wildbreiende oma’s toverde het bushok van de gebreide abri om tot een wollige woonkamer. Gebreide lampen, lijsten, gordijnen, een vloerkleed en een breiende oma op een gebreide stoel maakten het plaatje compleet. Het vormde de passende setting voor deze introductie.

65 brei-oma’s

Om deze aftrap extra luister bij te zetten werd de hulp ingeroepen van experts. Aviko plaatste daarvoor in een aantal regionale kranten een oproep voor brei-oma’s. Ruim 150 brei-oma’s uit heel Nederland meldden zich aan. Zo’n 65 van deze oma’s waren aanwezig op het speciaal daarvoor omgedoopte ‘Oma’s Smulfrietplein’ voor een live breisessie. Ze breiden warme sjaals die werden gedoneerd aan de dak- en thuislozen van Arnhem.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen