Dark Mode On / Off

Ombouwset maakt eigen fiets elektrisch

Fietsen kost minder inspanning met een e-bike

Elektrische fiets | Eenvoudig ombouwen van eigen fiets tot e-bike.

Nederlanders fietsen graag. Toch kunnen we in weer en wind best een duwtje in de rug gebruiken. V-fiets is de enige aanbieder in Nederland die voor mensen van elke leeftijd een oplossing biedt om met een eigen fiets sneller van A naar B te komen. De ombouwset van V-fiets maakt iedere fiets in een handomdraai elektrisch.

Uitkomst

Met de verbeterde ombouwset van V-fiets kan iedere fiets omgebouwd worden tot een elektrische fiets. De vrijwel onzichtbare motor doet geruisloos zijn werk en zorgt ervoor dat tegenwind geen probleem meer is. Een uitkomst voor mensen die graag hun fiets gebruiken en buiten zijn. Boodschappen doen, woon-werkverkeer en de kinderen van school halen wordt gemakkelijker en sneller.

Als beste getest

V-fiets kwam direct in het eerste jaar al als beste uit de test van De Fietsersbond. “En dat moet zo blijven”, zegt eigenaar Ralf Braakman. “Daarom zijn we continu bezig met productverbeteringen en innovaties op het gebied van elektrisch fietsen. Zo kan V-fiets maatwerk leveren als het gaat om de hoeveelheid en de bediening van de bekrachtiging. Een groot voordeel ten opzichte van de gewone elektrische fiets.”

Werking

Vanaf het moment dat de ombouwset is gemonteerd, rijdt de bestuurder elektrisch tot maximaal 25 km per uur. Zodra de fietser remt wordt de elektrische trapbekrachtiging direct onderbroken en dat is wel zo veilig. Door de Start & Go functie kun je ook vanuit stilstand (elektrisch) wegrijden. Ideaal voor zware (bak)fietsen. Verder wordt er door de krachtige accu een hogere actieradius gehaald dan met accu’s van andere aanbieders. Met deze ontwikkelingen blijft V-fiets koploper op gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Ombouwset

De ombouwset bestaat uit een wiel met motor en een bijbehorende accu. Er is een krachtige motor voor bijvoorbeeld de bakfiets, maar ook een kleine en zeer lichte motor voor de gewone fiets.

De Fietsselector op www.v-fiets.com helpt bij het bestellen van de juiste set voor elke fiets. De fiets kan eigenhandig worden omgebouwd. Maar er kan ook gebruik gemaakt worden van de V-fiets montageservice. De ombouwsets van V-fiets worden door het hele land verkocht. Op de website van V-fiets staat de sterk groeiende lijst met gespecialiseerde dealers.

Over V-fiets

V-fiets, opgericht in 2007 door Ralf Braakman en Maureen Baas, is ontstaan vanuit de behoefte van eigenaar Braakman aan een alternatief vervoermiddel om naar zijn  (toenmalige) werk te komen. Sinds hij een kleine elektrische motor op zijn mountainbike heeft geplaatst, wordt hem vaak gevraagd waar hij die ‘snelle, gave fiets’ heeft gekocht: het begin van V-fiets. Nu heeft iedereen de mogelijkheid om moeiteloos te fietsen met zijn eigen fiets.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen