Dark Mode On / Off

Onderhoud online gekochte fiets geweigerd

maak van gewone fiets een elektrische fiets

Fiets kopen bij de fietsenwinkel om de hoek kan ook zijn voordelen hebben

Heb je via internet of een bouwmarkt een mooie nieuwe fiets gekocht dan kan het nog een probleem worden wanneer je deze voor onderhoud of reparatie naar een fietsenmaker brengt. Steeds meer fietsenmakers weigeren om een fiets die online is aangeschaft te gaan onderhouden of te repareren. De ‘eigen’ klanten van de fietsenwinkel krijgen in ieder geval voorrang als het gaat om onderhoud en reparatie. En daar is wel iets voor te zeggen. Een fiets die bij de fietsenwinkel wordt gekocht wordt compleet afgeleverd met een servicepakket en garantie. Ook wordt deze geheel afgesteld voor de koper. In geval van reparatie en onderhoud zal de fietsenmaker dan ook eerder klaarstaan voor zijn klanten dan voor iemand die zijn fiets online heeft gekocht.

Mindere kwaliteit fietsen

Vaak is het ook nog zo dat consumenten een fiets via de bouwmarkt of online hebben aangeschaft die van aanzienlijk minder goede kwaliteit is. Een fietsenmaker zal hieraan zeker niet gaan sleutelen omdat dit vaak niet tot het gewenste resultaat zal leiden. De fietsenmaker hoeft tegenwoordig niet bang te zijn om zonder werk te komen want in ons land werden alleen in 2016 al 928.000 nieuwe fietsen verkocht.

Opkomst online fietsenwinkels

De opkomst van de online fietsenwinkels zal de komende jaren nog wel even doorgaan. De verwachting is dat veel online fietsenwinkels ook steeds meer vestigingen en servicepunten verspreid over het land gaan openen. De meeste consumenten willen toch liever voor aankoop, verschillende fietsen kunnen uitproberen. Toch moeten klanten zich er bewust van zijn, dat een bij de fietsenmaker om de hoek gekochte fiets, ook voordelen kan hebben.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen