Dark Mode On / Off

Onderzoek fietsongevallen 50-plussers

Fietser| Meer kans op ongeval

Groot aantal fietsongevallen onder 50-plussers worden onderzocht.

Naar aanleiding van het grote aantal fietsongevallen waarbij 50-plussers zijn betrokken, gaat de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) een onderzoek instellen.

Een onderzoeksteam bestaande uit ingenieurs, psychologen en voertuigspecialisten gaan in de politieregio’s Haaglanden en Hollands Midden een uitgebreide analyse uitvoeren naar alle dergelijke ongevallen.

Om effectieve maatregelen te kunnen treffen wil men eerst weten hoe de ongevallen tot stand zijn gekomen en welke factoren daarbij een rol hebben gespeeld. Ook het opgelopen letsel wordt in kaart gebracht. Eind 2013 verwacht men de resultaten bekend te kunnen maken.

Bron: AD

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen